Minister Opstelten stuurt geactualiseerde versie Rijksbreed wetgevingsprogramma naar parlement

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft een geactualiseerde versie van het Rijksbrede wetgevingsprogramma naar Eerste en Tweede Kamer gestuurd.  Het geactualiseerde overzicht van de voorstellen met een bezuinigingsdoelstelling van 50 miljoen euro of meer is bijgevoegd.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen van 29 oktober jl. heeft de heer Brinkman het kabinet verzocht aan te geven welke voorstellen het kabinet ter uitvoering van het regeerakkoord en het begrotingsakkoord 2014 nog vóór 19 maart 2014 in de Eerste Kamer behandeld wil zien. In reactie daarop heeft de Minister-President aangegeven dat op korte termijn een overzicht van wetgeving die voortvloeit uit de begrotingsafspraken met de drie partijen wordt gezonden.

Het overzicht van financiële wetgevingsmaatregelen wordt met regelmaat geactualiseerd en twee keer per jaar (op Verantwoordingsdag en Prinsjesdag) naar beide Kamers gestuurd. In het stuk is aangegeven wie de eerstverantwoordelijke minister is, in welke fase het wetgevingsproces zich bevindt, wanneer de beoogde inwerkingtreding is en hoeveel middelen hiermee gemoeid zijn.