Bouw Brede School Joure van start

Maandag 11 november is de bouw van de Brede School Joure Zuid officieel van start gegaan. Leerlingen begroeven samen met wethouder Jan Benedictus twee tijdcapsules op het bouwterrein. In de capsules zaten verhalen en tekeningen van de leerlingen en kleine archeologische vondsten die op de plek van de nieuwe school zijn gevonden.

Multifunctioneel

De Brede School biedt onder één dak zoveel mogelijk voorzieningen die bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen. De school krijgt een duurzaam karakter en is flexibel op de toekomst gericht. In de Brede School komen basisscholen de P.C. E.A. Borgerschool, de Zuiderveldschool, de Lyts Luchtenveld, Centrum voor de kunsten It Toanhûs, Miks Welzijn en SKIK Kinderopvang.

Innovatieve aanbesteding

De Brede School is innovatief aanbesteed met een DBMO (Design, Build, Maintain en Operate) waarbij het ontwerp, de bouw, het beheer en het onderhoud de komende 25 jaar vallen onder de verantwoordelijkheid van de Facilicom Services Group. Dit alles binnen de vooraf vastgestelde kaders vanuit de gemeente en de gebruikers. Facilicom Services Group is een consortium bestaande uit Facilicom, Bureau Bos (architect gebouw), Pellikaan (bouw), Breijer (beheer) en Kragten (ontwerp buitenruimte). Bij de bouw zijn ook diverse regionale aannemers betrokken. De Brede School Joure wordt naar verwachting na de zomervakantie van 2014 in gebruik genomen.