Campus Internationale School Eindhoven

De Campus Internationale School Eindhoven (ISE) is op tijd opgeleverd. Begin september hebben de Primary en Secondary School de Campus in de voormalige Constant Rebecque Kazerne in gebruik genomen.

De Campus biedt naast het onderwijs verschillende voorzieningen zoals een mediatheek, buitenschoolse opvang, speelplaatsen en allerlei sportfaciliteiten. Naast de sporthal die voldoet aan de NOC*NSF eisen, is er op het terrein een atletiekbaan en een voetbalveld. De Campus past daarbij goed in het groene landelijke Strijp gebied.

Voor de Campus zijn vijf monumentale panden grondig verbouwd en zijn er drie nieuwe gebouwen neergezet. Een ondergrondse corridor met verschillende verblijfsruimten verbindt de gebouwen met elkaar. De Campus is volgens een DBFMO-contract ontwikkeld. Het consortium van Strukton en Complan met de BNG als financier, is bij ISE verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie gedurende 30 jaar. Het totale contract vertegenwoordigt een waarde van €55 miljoen. De gemeente Eindhoven heeft de opdrachtgeverrol op zich genomen in samenwerking met de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland. Verschillende overheden en het bedrijfsleven hebben een bijdrage aan de Campus geleverd. Het resultaat is een hoogwaardige Campus Internationale School Eindhoven. De officiële opening van de Campus staat gepland in april 2014.