Dienst Justitiële Inrichtingen doet mee aan Weekend van de Wetenschap

Geïnteresseerd in techniek in de gevangenis? U kunt op 5 en 6 oktober 2013 komen kijken in het Rijksinnovatielab in Den Haag. Hier nemen ervaren medewerkers van de gevangenis in Lelystad u mee op reis door de tijd. Via de 'Cel van het verleden' en de 'Cel van het heden' laten zij zien hoe een 'Cel van de toekomst' eruit zou kunnen zien.

Gevangenis en techniek worden niet zo snel met elkaar in verband gebracht. Toch komt er aan de beveiliging van gedetineerden heel wat technologie te pas. Hoe zit het met techniek in de gevangenis, hoe werkt dat precies en kan het beveiligen van gedetineerden efficiënter? Het komt allemaal aan bod tijdens het Weekend van de Wetenschap. Naast de penitentiaire inrichting Lelystad is ook het DJI Innovatielab aanwezig. Dit lab presenteert de laatste ontwikkelingen op het gebied van ict en detentie.

Laat u verrassen op het gebied van techniek in de gevangenis en bezoek het Rijksinnovatielab aan de Bezuidenhoutseweg 20 in Den Haag. U bent hier van harte welkom op 5 en 6 oktober 2013 tussen 11.00 en 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en er geldt geen leeftijdsgrens. Kijk voor meer informatie op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen.