Nederland partnerland Hannover Messe 2014

In 2014 is Nederland partnerland van de Hannover Messe, de belangrijkste industriële vakbeurs ter wereld. Dat maakte de organisatie van de Hannover Messe 26 augustus 2013 bekend.

Ministers Kamp van Economische Zaken en Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking slaan de handen ineen om van de Nederlandse deelname aan de Hannover Messe een succes te maken. Buitenlandse handel schept immers binnenlandse banen.

Doordat Nederland dit jaar partnerland is, krijgen Nederlandse bedrijven, industrieverenigingen en kennisinstituten een extra grote kans om zich te presenteren. Nederlandse high tech zal flink gepromoot worden en deelnemers kunnen rekenen op een prominente plek op de beursvloer.

Nederland is met de topsector High Tech een wereldspeler, onder meer op het gebied van gezondheid, verlichting, chips, laboratoriumapparatuur, vliegtuigen, logistiek en duurzame energie. Met ruim 400.000 banen is deze sector een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie.

‘Nederland Partnerland Hannover Messe’ wordt ten volle gesteund door het Nederlandse bedrijfsleven. Dit jaar was Rusland partnerland van de Hannover Messe. In 2012 was dat China en een jaar eerder Frankrijk. Nederland was in 1991 ook al partnerland.

De Hannover Messe is de belangrijkste industriële beurs ter wereld. In 2014 vindt de beurs plaats van 7 tot en met 11 april. De industriebeurs bestaat uit 6.550 exposanten uit 62 landen. Jaarlijks ontvangt de Hannover Messe zo’n 220.000 bezoekers uit 93 landen. Het evenement heeft een ongekende uitstraling, niet alleen bij het bedrijfsleven in Duitsland, maar ook bij journalisten, politici en opinieleiders.