Minister-president Rutte bij Google Big Tent

Minister-president Rutte is dinsdag 11 juni aanwezig bij het Google Big Tent evenement in Amsterdam. Hij interviewt hier samen met MKB-voorzitter Biesheuvel vier ondernemers over de rol van internet als motor voor economisch herstel.

Nederland behoort tot de koplopers in de interneteconomie. In de ICT-wereldranglijst van het World Economic Forum staat Nederland op de vierde plaats. Eenderde van het Europese internetverkeer met de Verenigde Staten loopt via Amsterdam. Hiermee is Nederland de digitale poort van Europa. De ambitie van het kabinet is om deze sterke uitgangspositie vast te houden en verder te verbeteren. Het kabinet stimuleert daarom de ontwikkeling van ICT-producten in topsectoren en voert tien projecten uit die gericht zijn op vergroten van de toepassing van ICT door bedrijven, in onderwijs en in de zorg.

Google organiseert Big Tent Events over de hele wereld om de impact van internet op de samenleving te bespreken. De bijeenkomst in Amsterdam wordt georganiseerd door Google Nederland in samenwerking met MKB-Nederland. Ondernemers en wetenschappers gaan hier in op de vraag welke rol internet kan spelen bij het aanjagen van export, het versterken van de Nederlandse innovatiekracht en vergroten van de arbeidsproductiviteit.