Timmermans overlegt met Arubaans kabinet

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft in Oranjestad overleg gehad met minister-president Mike Eman van Aruba en de ministers van Financiën, Toerisme, Gezondheidszorg en Infrastructuur en Milieu.

Eman en Timmermans delen de visie dat de Caribische landen van het Koninkrijk een springplank zijn naar Latijns Amerika, door de geografische ligging, taal en relaties.

Timmermans: 'Ik geloof sterk in de potentie van dit continent, met groeilanden als Brazilië, Colombia en Panama. We moeten afstand tussen Europa en Latijns Amerika verkleinen. Aruba kan daarbij helpen; met de Caribische landen heeft ons Koninkrijk een been in Latijns Amerika.'

Timmermans bezoekt Aruba als minister van Buitenlandse Zaken van alle vier de landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij bracht ook een bezoek aan de waarnemend gouverneur mevrouw Tromp-Yarzagaray en de voorzitter van het Arubaanse parlement, Paul Croes.

Timmermans sprak met TNO en andere bedrijven over hoe met Nederlandse kennis en innovatie een bijdrage kan leveren aan duurzaamheid in het Caribisch gebied en Latijns Amerika. Hoogleraar duurzame technologie en voormalig astronaut Wubbo Ockels gaf een presentatie over de winst van duurzaamheid.

Na Aruba bezoekt Timmermans ook Curaçao en Sint Maarten.