Militaire duikers zoeken bewijsmateriaal en vermiste man

Duikers van de marine ondersteunen vandaag op 2 locaties de Nationale Politie. In Lelystad zoeken ze naar bewijsmateriaal in een strafrechtelijk onderzoek. In Vianen is een duikteam ingezet om te zoeken naar vermiste man. Beide zaken zijn niet gerelateerd.

7 marineduikers zoeken vandaag in recreatieplas De Put langs Rijksweg A2 naar de vermiste Patrick Diks uit Vianen. De 44-jarige ondernemer wordt sinds 9 februari vermist. Eerder zocht de politie al op deze locatie, maar de inzet werd ernstig bemoeilijkt door de grillige bodemconditie en de diepte van het water. Daarom werd de Defensie Duikgroep benaderd om het gebied met hoogwaardige sonarapparatuur en een onderwaterrobot af te zoeken. Merken de militairen bijzonderheden op dan wordt er gericht gedoken.

Lelystad

Voor de andere zaak, in Lelystad, zoeken 7 marineduikers een waterpartij op de tast af. Daar kan door een dikke modderlaag en het ondiepe water juist geen apparatuur worden ingezet. De duikers krijgen ondersteuning van het duikvaartuig Nautilus.

Inzet duikers

Duikers van de Defensie Duikgroep (DDG) ondersteunen regelmatig civiele autoriteiten. Zowel bij het opsporen van drugs, bewijsmateriaal in een misdrijf, als bij calamiteiten. Maar ook voor de taak van havenbescherming wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.