Timmermans opent Pasar Malam

 Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft de Pasar Malam Indonesia 2013 geopend in aanwezigheid van enkele honderden gasten, waaronder hoge ambtenaren uit Indonesië, buitenlandse ambassadeurs en diplomaten, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Timmermans:'Indonesië en Nederland hebben elkaar veel te bieden. De afgelopen eeuwen hadden we nauwe banden. En ook de komende eeuwen kunnen Nederland en Indonesië preferred partners zijn. Economisch gezien wil Nederland de gateway to Europe zijn voor Indonesië.'

Nederland is de belangrijkste exportmarkt van Indonesië in de EU en de tweede handelspartner van Indonesië. Nederland was vorig jaar de vijf-na-grootste investeerder in Indonesië. Nederlandse kennis en expertise kunnen Indonesië goed van pas komen bij het oplossen van overstromingen en bij waterbeheer.

De Pasar Malam Indonesia is een niet-commercieel evenement met aandacht voor de Indonesische keuken, toerisme en handelsrelaties. De Pasar Malam staat van 20 tot en met 24 maart op het Malieveld in Den Haag.