Samenwerking Ruimte-OK en PPSsupport voor betere huisvesting

Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang (Ruimte-OK) en PPSsupport hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend. Gezamenlijk zullen ze zich richten op kennisverspreiding ten aanzien van de nieuw- en verbouw voor 0 tot 18-jarigen. Goede huisvesting vormt een belangrijke ondersteuning voor zowel het onderwijs als de kinderopvang. Er valt echter nog veel te verbeteren aan de kwaliteit van gebouwen waarin kinderen verblijven.

Van ontwerp tot en met beheer: integraal benaderen

Veel gebouwen stammen uit de jaren zeventig en naderen het einde van hun levensduur. Thema's als het binnenmilieu, duurzaamheid en ondersteuning van het primaire proces krijgen meer aandacht. De vraag naar integrale dienstverlening neemt toe: hoe kan het gebouw van ontwerp tot en met beheer het best invulling krijgen? Dit vraagt om een andere manier van denken over huisvesting. Ruimte-OK en PPSsupport werken nauw samen om kennis en ervaring met onderwijs, kinderopvang en hun huisvesting toegankelijk te maken en met u te delen.

John Ringens, directeur Waarborgfonds Kinderopvang: "De decentralisatie van taken en middelen op het vlak van buitenonderhoud en aanpassingen aan schoolgebouwen biedt meer ruimte voor innovatieve contractvormen en duurzame onderhoudsplanning. Door de samenwerking met PPSsupport kunnen we scholen nog beter ondersteunen".

Jean-Paul Schaaij, directeur PPSsupport: "Ik ben blij dat we intensief gaan samenwerken om de kwaliteit van gebouwen voor scholen en kinderopvang binnen de beschikbare middelen te kunnen verbeteren. Dit kan op verschillende manieren met meer kwaliteit voor huisvesting, lange termijn financiële zekerheid en een stukje ontzorging. Zo hou je focus op de kerntaak, namelijk onderwijs."

Ruimte OK

Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang (Ruimte-OK) gelooft dat het waarborgen van de kwaliteit van de huisvesting vooral vraagt om behoeftegestuurde oplossingen bij de ontwikkeling, financiering en organisatie ervan. Ruimte-OK valt als onafhankelijke stichting onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van Stichting Waarborgfonds Kinderopvang, en richt zich op scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, kinderopvangorganisaties en gemeenten.