Rijkswaterstaat wint Bouwpluim 2013

Tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op 6 februari 2013 ontvingen Rijkswaterstaat en partner/aannemer Poort van Bunnik de Bouwpluim 2013 voor het project 'A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal' in de categorie grond-, weg- en waterbouw.

De Nederlandse Bouwpluim

De Nederlandse Bouwpluim waardeert inspirerende voorbeeldprojecten voor een betere teamvorming en samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers bij grootschalige bouwprojecten. De jury is erg te spreken over de gezamenlijke aanpak in proactief en interactief stakeholder- en communicatiemanagement: “Door de wederzijdse flexibiliteit in de uitvoering en in de inzet op snelle operationele besluitvorming, is de extra wegcapaciteit twee jaar eerder opgeleverd. Een prachtige prestatie. De omgeving heeft veel zeggenschap in het proces gekregen en er zijn veel procesinnovaties toegepast. Dat vereiste een uitstekende coördinatie, waarbij alle partijen voortdurend het einddoel voor ogen hebben gehouden.”

Een tweede compliment is het feit dat er nog twee andere Rijkswaterstaat-projecten waren genomineerd: het project “A2 Hooggelegen” was genomineerd voor de Bouwpluim 2013 in de categorie grond-, weg-, en waterbouw. Het project “Fietsbrug A2 Maarssenbroek-Haarzuilens" was genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs. Een pluim voor de collega’s die hard hebben gewerkt aan deze projecten!