Mijlpaal: Financial Close A1/A6 bereikt

Dinsdag 26 februari 2013 is de Financial Close bereikt voor het DBFM-contract van het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. De financieringsovereenkomsten zijn getekend, waarmee de aanbesteding van het contract tussen Rijkswaterstaat en SAAone voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van de weguitbreiding A1/A6 succesvol is afgerond.

Op 12 december 2012 vond de Contract Close tussen Rijkswaterstaat en het consortium SAAone plaats. Het DBFM-contract heeft een nominale waarde van ruim € 1 miljard en een looptijd van circa 30 jaar. Het consortium SAAone bestaat uit VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF. Met het bereiken van Financial Close heeft SAAone de financiering gereed om eind 2013 met de werkzaamheden te starten.

Het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is onderdeel van het programma weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere. Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de (drukke) snelwegen op dit traject. Hierdoor blijft de regio bereikbaar. Tegelijkertijd verbetert Rijkswaterstaat de leefbaarheid langs de snelwegen. De werkzaamheden duren tot 2020.