Innovatieve aanbesteding Brede School Joure gegund

Aan de zuidkant van Joure verrijst de komende jaren een nieuwe Brede School. Op 29 januari 2013 hebben de colleges van De Friese Meren besloten om de innovatieve aanbesteding van de Brede School in Joure te gunnen aan het consortium onder leiding van Facilicom Services Group.

Voor de komende 25 jaar gaan de gemeenten een samenwerkingsverband met Facilicom aan, waarbij zowel het ontwerp en de bouw als het beheer en het onderhoud voor de Brede School wordt verzorgd. De gemeente wil met de bouw van een nieuwe Brede School een beter en breder aanbod van onderwijs en voorzieningen voor leerlingen en omwonenden bieden.

Planning

In juli 2013 wordt de start van de bouw verwacht. Deze vindt plaats op het terrein tussen de Julianalaan en Ter Huivra (de huidige plek van De Vlijt en de Dr. E.A. Borgerschool). De nieuwe gebruikers van de Brede School kunnen vervolgens vanaf juli 2014 hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Daarna zal de Dr. E.A. Borgerschool worden gesloopt en het overige deel van het terrein van de Brede School worden ingericht. Uiterlijk eind november 2014 zal de Brede School in Joure Zuid in haar definitieve vorm gereed zijn.