Benoeming landbouwraad Rabat en landbouwattaché Berlijn

Vanuit de verschillende Nederlandse ambassades houden medewerkers van het ministerie van Economische Zaken (EZ) zich bezig met handelsbevordering, uitvoering van beleid en kennisuitwisseling. Zo’n medewerker van het ministerie van EZ op de ambassade heet een landbouwattaché of landbouwraad. Het ministerie van EZ heeft een nieuwe landbouwraad en een nieuwe landbouwattaché benoemd.

De landbouwraden en landbouwattachés behartigen de belangen van landbouw, voedselzekerheid, visserij en natuur. Zij worden benoemd voor een periode van 4 jaar.

Rabat

Mevrouw Ingrid Hardenberg wordt benoemd als landbouwraad in Rabat (Marokko). Mevrouw Hardenberg werkt sinds 1973 bij het ministerie van EZ (voorheen LNV) en werkte voor het ministerie zowel in Den Haag als in Washington en Wenen. Laatstelijk hield zij zich bezig met de ketenaspecten van het vaccinatiebeleid voor diergezondheid.

Berlijn

Mevrouw Ir. Karin Westra wordt benoemd tot landbouwattaché in Berlijn. Mevrouw Westra werkt sinds 1997 bij het ministerie van EZ (voorheen LNV) en werkte onder meer aan de implementatie van de regeling voor etikettering rundvlees en aan diverse dossiers over landbouw, natuur en Wadden bij de directie Regionale Zaken.