PPS kansen voor de IJmeerverbinding?

Vanuit de Werkmaatschappij Amsterdam-Almere (WAA) werd op 30 oktober j.l. een consultatie marktscan IJmeerverbinding georganiseerd.

Samen met onder andere vervoerders, spoorbouwers, projectontwikkelaars en financiers werd gediscussieerd over de uitkomsten van de marktscan om hiermee de mogelijkheden en uitdagingen van het railproject voor alle partijen in kaart te brengen.

Aan het einde van de middag werd aan de hand van de uitkomsten van de discussies over de thema’s een paneldiscussie gehouden met Menno Olman (Projectdirecteur Regiotram Groningen, Boer & Croon), Eric Bezem (Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Directie OV en Spoor) en Adri Duivesteijn (Wethouder gemeente Almere).

De algemene conclusie van de consultatie was dat PPS zéker tot de mogelijkheden behoort voor de IJmeerverbinding, vooral wanneer de overheid meer los zou kunnen laten, de spoorsector zich beter zou kunnen organiseren en de onzekerheden omtrent de woningbouw in Almere worden weggenomen. Tevens werd als belangrijke succesfactor genoemd dat de aanleg plaats moet vinden met publieke bemoeienis en publieke financiering.