Defensie zorgt voor banen in kop Noord-Holland

Extra werkgelegenheid en bedrijvigheid in de kop van Noord-Holland, daar kan het gebied binnenkort op rekenen. Imtech Marine en Nedinsco hebben al aangegeven zich te willen vestigen in Den Helder. Alleen Imtech is, als ontwerper en producent  van elektrische-  en automatiseringssystemen,  al goed voor  200 nieuwe banen in deze stad.

De ontwikkelingsmogelijkheden voor bedrijven blijken uit het eindrapport over civiel medegebruik van de Defensiehaven Den Helder, dat de titel ‘Slim samenwerken’ draagt. Minister van Defensie Hans Hillen neemt het document vanmiddag in ontvangst, geflankeerd door zijn collega van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Maxime Verhagen. 

Defensie maakt weg vrij

Het onderzoek om te komen tot civiel medegebruik van het Defensiehaventerrein in Den Helder gebeurde in opdracht van Hillen. Daarmee heeft Defensie de weg vrijgemaakt voor een unieke samenwerking waarbij het belang van de regio voorop staat. Het doel is de plaatselijke en regionale economie te versterken en te laten groeien door meer werkgelegenheid, bedrijvigheid en scholing.

De ontwikkelingen rond de Defensiehaven en de betrokkenheid van zowel de Koninklijke Marine als verschillende offshore bedrijven,  bieden bedrijven als Imtech Marine kansen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van bestaande infrastructuur die bedrijven in staat stelt te groeien.  

Imtech Marine ontwerpt en produceert niet alleen elektrische-  en automatiseringssystemen, maar onderhoudt ze ook. Nedinsco is eveneens ontwerper en producent, maar dan van onder meer hoogwaardige camera- en zichtsystemen waaronder periscopen.