Benoeming leden Raad van Toezicht RDW

Op 1 juli 2012 treden 3 nieuwe leden toe tot de Raad van Toezicht van de RDW. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft Pauline Krikke, John Reichardt en Peter Janssen benoemd als opvolger van de vertrekkende leden Tineke Netelenbos, Pieter Paul van Besouw en Elly Plooij.

De Raad van Toezicht van de RDW bestaat uit 5 leden en is belast met toezicht houden op en adviseren over de taakuitvoering van de RDW. De leden worden benoemd voor een periode van 4 jaar.

Nieuwe Leden

De nieuw benoemde leden hebben ruime ervaring in het publieke domein, het werkterrein en specifieke aandachtsgebieden.

Pauline Krikke is momenteel burgemeester van Arnhem. Zij volgt Tineke Netelenbos op als voorzitter en wordt verantwoordelijk voor het aandachtsgebied politiek/bestuurlijk.

John Reichardt heeft een achtergrond in de financiële sector en is vanaf 1 juli verantwoordelijk het aandachtsgebied financiën.

Peter Janssen, voormalig directeur van RAI Vereniging, is vanaf 1 juli verantwoordelijk voor het aandachtsgebied consument en branche.

RDW

De RDW beheert onder meer de basisregistratie van voertuigen in Nederland. Daarnaast toetst de RDW bijvoorbeeld of auto’s, motoren, brommers en aanhangers veilig genoeg zijn om in Nederland te mogen rijden. In 1996 is de RDW verzelfstandigd.