Knapen spreekt met jongeren in Rio

'De toekomst die jullie willen moeten jullie zelf maken. Het is goed te zien dat jullie daar hard mee bezig zijn, want dat kan je niet alleen aan overheden overlaten.' Dat zei staatssecretaris Ben Knapen donderdag tegen de internationale jongerenvertegenwoordigers op de VN-duurzaamheidstop Rio+20 in Brazilië.

'Ik ben daarom blij dat de Ralien Bekkers en Liset Meddens zich bij onze delegatie hebben gevoegd en ben zeer onder de indruk van het werk dat ze verrichten voor die toekomst.'
De twee jongeren spraken met Ban Ki-Moon secretaris-generaal van de VN, Jeffrey Sachs en Ted Turner over de rol van jongeren. 

Groene economie

Eerder op de dag bezocht de staatssecretaris het Parco da Flamengo waar honderden ngo's uit de hele wereld bijeen zijn gekomen.
Knapen benadrukte als hoofd van de koninkrijksdelegatie in zijn toespraak voor de plenaire vergadering van staatshoofden de noodzaak van samenwerking met alle partijen in de samenleving voor een groene economie. 'Een groene economie kunnen landen niet zelfstandig realiseren. Daarvoor is wereldwijde verantwoordelijkheid voor milieu en samenwerking met het bedrijfsleven noodzakelijk. Het gaat niet om of ontwikkeling, of milieu of economie, maar het is: en-en-en.'

Een van de pluspunten van Rio+20 is volgens Knapen dat de landen van de VN nu formeel de rol van het bedrijfsleven erkennen, want zonder dat bedrijfsleven kan het niet. Het Nederlandse bedrijfsleven speelt hier een voortrekkersrol,’ aldus de staatssecretaris.

Staatssecretaris Knapen en jongerenvertegenwoordigers op de VN-duurzaamheidstop in Rio+20, Brazilië