Festival rond legering in Gelderland

'Gelegerd in Gelderland' , het grootste erfgoedfestival van Nederland, gaat zaterdag van start op Landgoed Bronbeek in Arnhem. Verspreid over de provincie worden in 3 maanden tijd ruim 200 verschillende activiteiten gehouden, waarbij Defensie nauw is betrokken.

Commissaris van de Koningin in Gelderland Clemens Cornielje en Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif geven zaterdag letterlijk het startschot. Defensie werkt verder mee met een tentoonstelling van militaire voertuigen. De muzikale omlijsting is in handen van onder meer de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. De slotmanifestatie van het festival is op 22 september 2012 in Ede. Die valt gelijktijdig met de jaarlijkse Airborneherdenking en luchtlandingen op de Ginkelse Heide.

Dienstplicht

Ter ondersteuning van het festival maakt Omroep Gelderland een TV-programma over de dienstplicht. In de zesdelige serie 'Geeft Acht!' komen onderwerpen als de keuring, orde en gezag, verveling en vermaak, materieel en huisvesting, en de legerplaats aan de orde. De eerste uitzending is op zondagavond 8 juli. Meer informatie over het festival, zie: http://www.gelegerdingelderland.nl/