Rosenthal bezoekt Life Sciences & Health sector Maastricht

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken bracht dinsdag 19 juni een werkbezoek aan de Life Sciences & Health sector van het Universitair Medisch Centrum (UMC+) in Maastricht. 

Hier sprak hij onder andere over de internationale samenwerking en dimensie van de universiteit en het ziekenhuis. Hij bracht een bezoek aan de Maastricht Health Campus en aan de Maastricht Studie, een toonaangevend onderzoekscentrum op het gebied van diabetes. Tevens discussieerde hij met bedrijven uit de sector over hun internationale activiteiten en ambities, knelpunten in het zakendoen over de grens en over de ondersteuning die ambassades hierin kunnen bieden.

‘Tijdens mijn gesprekken heb ik de rol en meerwaarde van onze ambassades en consulaten benadrukt. Er liggen ook voor deze sector voldoende kansen in het buitenland. Ik heb hier in Maastricht goede producten gezien en ideeën gehoord waarvoor in het buitenland zeker behoefte is’, aldus minister Rosenthal.

Minister Rosenthal bezoekt het UMC in Maastricht

Minister Rosenthal neemt een kijkje bij het onderzoekscentrum van de Maastricht Studie, een groot bevolkingsonderzoek dat 10.000 Maastrichtenaren gedurende 5 jaar screent op diabetes en andere chronische ziekten. Gezien de omvang en opzet van de studie is De Maastricht Studie mondiaal toonaangevend. Het cohort-onderzoek is zo groot en veelomvattend dat het als voorbeeld kan dienen van internationale samenwerking tussen bedrijven en onderzoekers in de sector life sciences en health.

MAASTRICHT - Hoe zit het met de grensoverschrijdende samenwerking en het internationale zaken doen in Zuid-Limburg in de topsector 'Lifescience and Health'? Om dat te weten te komen reisde minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken naar Maastricht en bezocht het MUMC+