Teeven reikt Keurmerk Veilig Ondernemen uit

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft vandaag op Schiphol het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt aan twee winkelgebieden en een bedrijfsterrein in de Haarlemmermeer.

Bedrijventerreinen en winkelgebieden komen in aanmerking voor het Keurmerk Veilig Ondernemen als zij een aantal structurele maatregelen nemen op het gebied van veiligheid. Samenwerking tussen verschillende partijen - zoals winkeliers, de gemeente, politie en brandweer - staat hierbij centraal.

Teeven reikte een eerste KVO-certificaat uit aan bedrijventerrein Airport Business Park Lijnden. Vertegenwoordigers van de winkelgebieden Zwanenburg en Badhoevedorp kregen hun tweede KVO-ster uitgereikt. Teeven prees de winkeliers omdat zij samen verantwoordelijkheid hebben genomen voor de veiligheid in hun gebied.

“Natuurlijk is het al heel mooi als individuele ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en maatregelen nemen, met het oog op de veiligheid van hun eigen zaak. Het wordt nog veel mooier – en vaak ook veel effectiever – wanneer ondernemers de handen ineenslaan en samen gaan werken aan de veiligheid van een heel winkelgebied, of een heel bedrijventerrein”, aldus Teeven in een toespraak.

Uit onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel blijkt dat door de samenwerking in een KVO-project de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijfsterreinen aanmerkelijk toeneemt. Zo neemt het aantal overvallen en diefstallen af en winkeliers voelen zich veiliger.