‘Onderzoekslab van wereldklasse dankzij topsectorenaanpak’

Door samenwerking tussen onderzoekers van technische universiteiten, de Wageningen Universiteit en andere kennisinstellingen staat in Venlo een onderzoekslaboratorium van wereldklasse. Dat zei minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw & Innovatie) maandag 4 juni 2012 bij de opening van de R&D Factory van het Limburgse bedrijf Vostermans Ventilation.

Investeringen in onderzoek

‘Vostermans Ventilation laat zien dat de topsectorenaanpak van het kabinet werkt,’ aldus Verhagen. Door de maatregelen kan het bedrijf investeringen in onderzoek en ontwikkeling grotendeels aftrekken van de belasting. Vostermans bestaat in 2012 60 jaar. Naast de hoofdvestiging in Venlo heeft het ook filialen in Frankrijk, Maleisië en de Verenigde Staten.

Energiebesparende ventilatoren

In de zogenoemde R&D Factory gaat het Limburgse bedrijf energiebesparende high tech ventilatoren ontwikkelen voor stallen, kassen en de industrie. Het laboratorium heeft onder andere een windtunnel met moderne meet- en regelsystemen.

Innovatiecontracten

Het kabinet wil de topsectoren waarin Nederland wereldwijd uitblinkt nog sterker maken. Om dat te bereiken, werken overheid, bedrijfsleven, universiteiten en onderzoekscentra samen aan kennis innovatie. De afspraken hierover zijn vastgelegd in innovatiecontracten.