Hoofd van politie in Kunduz krijgt onderscheiding van EUPOL

Generaal-majoor Qatra, hoofd van politie in Kunduz heeft een zilveren medaille van EUPOL toegekend gekregen. Hij kreeg deze eremedaille vanwege zijn inzet voor de verbetering van het opleidingsniveau en de servicegerichtheid van zijn korps. De Generaal-majoor ontving de erkenning tijdens een ceremonie op het hoofdbureau van politie in de stad Kunduz uit handen van de Nederlandse teamchef van EUPOL in Kunduz, Jasper Ritzema.

'De inzet van Qatra bijdraagt aan de opbouw van de rechtsstaat en de kwaliteit van de Afghaanse politie.'

Ritzema benadrukte dat de inzet van Qatra bijdraagt aan de opbouw van de rechtsstaat en de kwaliteit van de Afghaanse politie. Het Nederlandse EUPOL team Kunduz bestaat uit 15 Nederlandse politiefunctionarissen, die in het kader van de geïntegreerde politie trainingsmissie zijn uitgezonden. De Nederlandse politiefunctionarissen verzorgen daar trainingen aan het hogere- en middenkader van de Afghaanse politie.

Generaal-majoor Qatra heeft in zijn dankwoord stil gestaan bij de noodzaak van het opbouwen van vertrouwen tussen de burgerbevolking en de lokale politie. Ook onderschreef hij het belang van een betere kwaliteit van de politie door specifieke politietechnische opleidingen. Hij sprak zijn waarderding uit voor wat EUPOL voor de politie Kunduz heeft gedaan en nog op het programma heeft staan.