Hans van der Werf nieuwe Secretaris Generaal CCR

Hans van der Werf is op 31 mei benoemd als nieuwe Secretaris Generaal van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). De Nederlander volgt de Fransman Woehrling met ingang van 1 september op.

Hans van der Werf is, na een carrière in de scheepsbouw en als directeur van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, sinds 1994 plaatsvervangend SG in de CCR. Van der Werf zal zich inzetten voor een verdere professionalisering van de CCR, het terugdringen van onnodige regeldruk, en een betere samenwerking met andere internationale spelers, in het bijzonder de Europese Unie.

De CCR is al bijna 200 jaar het belangrijkste internationale orgaan voor de binnenvaart. Haar taak is het bevorderen van de Rijnvaart en het waken over de veiligheid daarvan. Dit doet zij onder andere door het ontwikkelen van regelgeving met betrekking tot bemanningseisen, technische voorschriften aan schepen en scheepvaartverkeersregels. De CCR zetelt in Straatsburg en kent momenteel vijf lidstaten: Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland.