Franse marineschepen doen weekeindje Amsterdam

Franse marineschepen liggen het komende weekeinde in Amsterdam. Het zijn de  Léopard, de Lynx, de Tigre, de Guépard en de Panthère. De 5 opleidingsvaartuigen zijn zowel zaterdag als zondag van 9.00 tot 11.00 en van 14.00 tot 17.00 uur opengesteld voor publiek.

Met het havenbezoek ronden tweedejaars officieren aan de Ecole Navale, vergelijkbaar met Koninklijk Instituut voor de Marine,  het eerste deel van hun opleiding af.

De toekomstige marineofficieren vertrokken 21 mei uit Brest en gingen via de noordelijkste punt van Denemarken naar Kopenhagen en vervolgens naar Amsterdam. De militairen blijven 15 dagen aan boord. Het bezoek maakt niet alleen deel uit van de opleiding,  maar dient ook om blijk te geven van de Franse aanwezigheid op internationale wateren.

Beeldvorming

Ontmoetingen met  lokale autoriteiten en bezoeken aan boord van schepen van bevriende naties maken het  mogelijk een beeld te vormen van verschillende landen en hun marines. Het Marine Etablissement Amsterdam heeft voor dit havenbezoek  de nodige assistentie verleend.