Nederland trotse koploper publiek-private samenwerking in ontwikkelingslanden

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken en voorzitter Benard Wientjes van VNO-NCW zijn trots dat Nederland internationaal koploper is in publiek-private samenwerking in ontwikkelingslanden. Daarover spraken zij vandaag tijdens een ontbijtbijeenkomst Business@Breakfast op het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Staatssecretaris Knapen wil meer gebruik maken van de kennis, investeringen en kracht van het bedrijfsleven. ‘Zonder het bedrijfsleven is een grote impact op duurzame ontwikkeling vrijwel onmogelijk’, aldus de staatssecretaris.

Wientjes benadrukte het belang van samenwerking tussen overheid, bedrijven en NGO’s als gouden driehoek tot duurzaamheid.  Dit is ook de belangrijkste conclusie van het recent verschenen rapport van VNO-NCW en MKB Nederland ‘Onze gezamenlijke toekomst’.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt elk kwartaal een topspreker uit het bedrijfsleven uit om te discussiëren over publiek-private samenwerking. Daarbij zijn medewerkers van diverse ministeries en partners als FMO, CBI en Agentschap NL aanwezig.