Regering feliciteert Heineken met GBCHealth Business Leadership Award

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken feliciteert bierbrouwer Heineken namens de Nederlandse regering met de prestigieuze Business Leadership Award die het bedrijf gisteravond in New York in ontvangst mocht nemen. De Global Business Coalition on Health kent deze prijs jaarlijks toe aan een bedrijf dat een uitzonderlijke bijdrage levert aan een gezondere wereld.

Zonder de inzet, de kennis en het kapitaal van bedrijven is volgens Knapen een grote impact op duurzame, inclusieve groei in ontwikkelingslanden vrijwel onmogelijk. ‘Ik ben er trots op dat een Nederlands bedrijf deze belangrijke prijs krijgt toegekend. Heineken krijgt hiermee de erkenning die ze verdient voor haar gezondheidsbeleid’, aldus Knapen die met de hervorming van ontwikkelingssamenwerking bedrijven veel meer wil betrekken.

In februari zag staatssecretaris Knapen tijdens een werkbezoek aan een Heinekenbrouwerij in de Democratische Republiek Congo dat het bedrijf ook op andere fronten haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, bijvoorbeeld door grondstoffen van lokale boeren te kopen in plaats van te importeren en door milieuvriendelijke brouwmethodes te ontwikkelen.