Dag van het Gezin 2012: bewindsvrouwen onderwijs en zorg bezoeken samen ouders en kinderen

Ouders, scholen en Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) kunnen veel aan elkaar hebben bij opvoedvragen. Tijdens een bezoek aan basisschool De Keizerskroon in Pijnacker-Nootdorp spraken minister van Bijsterveldt (OCW) en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) met ouders, leerkrachten en medewerkers van het CJG over opvoeden en het belang van een goede samenwerking voor de ontwikkeling van kinderen. Aanleiding voor het bezoek was de internationale Dag van het Gezin.

Een delegatie bestaande uit de staatssecretaris van Volksgezondheid en de minister van Onderwijs, bezoekt in het kader van de internationale dag van het gezin basisschool De Keizerskroon in Pijnacker.
QUOTE Marlies Veldhuijzen van Zanten

Tijdens een ontbijt met ouders, leerkrachten en medewerkers van de Centra voor Jeugd en Gezin wordt gesproken over onder meer opvoeden, en het belang van betrokkenheid van de ouders bij de school.
QUOTE Marja van Bijsterveldt

Op basisschool De Keizerskroon worden kinderen bewust gemaakt van hun eigen ontwikkeling. Dat gebeurt met een portfolio; een map waarin ze hun favoriete werkjes mogen stoppen. Op die manier kunnen de kinderen terugkijken en zien wat ze hebben geleerd. Het is een nieuwe methode die kinderen bewust maakt van wat ze op school gedaan hebben.
QUOTE Marlies Veldhuijzen van Zanten
QUOTE Marja van Bijsterveldt

Over het algemeen gaat het met de Nederlandse schoolkinderen erg goed. Onderzoekers van Unicef beweerden zelfs dat de kinderen in ons land de gelukkigste van de wereld zijn. Maar desondanks zal er altijd een kwetsbare groep zijn waar extra aandacht naar uit moet gaan. Een goede relatie tussen school, ouder en overheid is daarbij belangrijk.