Rutte bij aftrap actie 'Wij trekken aan de bel' van het Liliane Fonds

Minister-president Rutte ondersteunt, samen met leerlingen van basisschool De Zeehonk uit Noordwijk en van basisschool Het Bossche Broek uit 's-Hertogenbosch, woensdag 14 maart 2012 de actie ‘Wij trekken aan de bel’ van het Liliane Fonds. 

Met deze actie wil het Liliane Fonds gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden meer kansen geven om naar school te kunnen gaan. Meer dan 40.000 Nederlandse basisschoolleerlingen en ambassadeurs van het Liliane Fonds ondersteunen de actie op 14 maart.

De leerlingen worden tijdens de bijeenkomst op het Binnenhof vergezeld door Liliane Fonds-ambassadeurs Erica Terpstra en Jette Kleinsma.

Het Lilliane Fonds heeft als missie een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van en toekomstkansen voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. De Nederlandse regering steunt een alliantie van onder meer het Liliane Fonds en Terre des Hommes voor de verbetering van de positie van kinderen in 5 ontwikkelingslanden met een bedrag van €33 miljoentot 2015.