Minister bezoekt Huis van Democratie en Rechtsstaat

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft op 5 maart scholieren van het Rijswijks Lyceum verteld over het belang van de rechtsstaat. Hij deed dit tijdens een werkbezoek aan ProDemos, het Huis voor Democratie en Rechtsstaat in Den Haag.

De minister woonde een nagebootst Tweede Kamerdebat van scholieren bij en kreeg tijdens zijn werkbezoek uitleg over de activiteiten die vanuit ProDemos worden georganiseerd. Het Huis voor Democratie en Rechtsstaat is een initiatief van de Regering, de Eerste en Tweede Kamer en de gemeente Den Haag. Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie steunt ProDemos met een financiële bijdrage.

Vergroten betrokkenheid bij democratische rechtsstaat

Het Huis voor Democratie en Rechtsstaat zet zich in voor het vergroten van de betrokkenheid bij de democratische rechtsstaat bij het publiek. ProDemos biedt educatieve programma’s, informatie en activiteiten aan in heel Nederland, op internet en vanuit de locatie op de Hofweg in Den Haag. Daar worden onder meer bezoeken en rondleidingen georganiseerd op en rond het Binnenhof, aan de Eerste en Tweede Kamer, de Ridderzaal en andere organisaties die belangrijk zijn voor de democratische rechtsstaat.