Tussenrapportage DBFM(O) in najaar 2012

In reactie op een verzoek van de Tweede Kamer om de tussenrapportage DBFM(O) al in mei 2012 te sturen heeft minister de Jager voorgesteld deze in het najaar van 2012 te verstrekken (brief d.d. 13 februari 2012).

Het Ministerie van Financiën en de diverse vakdepartementen werken momenteel voortvarend aan de belangrijkste uitdagingen om de voordelen van DBFM(O) optimaal te benutten en DBFM(O) verder te verbeteren. Daarbij worden goede vorderingen gemaakt. De Jager is echter van mening dat er in mei 2012 nog weinig nieuwe informatie te verstrekken zal zijn ten opzichte van zijn brief d.d. 29 november 2011 met de reactie op de notitie van het kamerlid Blanksma – van den Heuvel over Publiek Private Samenwerking.

In het najaar van 2012 zal er meer voortgang zijn geboekt en meer informatie beschikbaar zijn over ontwikkelingen zoals het meer betrekken van institutionele beleggers door middel van de pilot N33 met inflatievergoeding, contractmanagement bij DBFM(O) alsmede standaardisering van DBFM(O) procedures en producten zoals een standaard contract en uniforme aanbestedingsleidraad.