Verhagen: ‘We leggen ons niet neer bij situatie NedCar’

Het voor investeerders zo aantrekkelijk mogelijk maken naar Born te komen en actief zoeken naar overnamekandidaten in het buitenland. Die toezeggingen deed minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) woensdag 15 februari 2012 in een debat met de Tweede Kamer over NedCar.

Foto: Robert Goddyn - Minister Verhagen op het Malieveld in gesprek met werknemers van NedCar

Op zoek naar overnamekandidaten

Volgens Verhagen leggen de werknemers van NedCar zich terecht niet neer bij de beslissing van Mitsubishi om de fabriek te sluiten na 2012.´Ik leg me daar ook niet bij neer, we hebben nog bijna een jaar voor een doorstart. Ik zet alles op alles om dat te realiseren.´ Nederlandse ambassades en consulaten gaan actief zoeken naar overnamekandidaten. ´Als er ergens ter wereld een bedrijf is dat NedCar aan het werk kan houden, moeten onze mensen in het buitenland dat kunnen vinden”, aldus Verhagen. ´En als we die vinden, zal ik de blaren op mijn tong praten om hen over te halen naar Born te komen.´

Doorstart

Eerder op de dag sprak minister Verhagen met werknemers van NedCar en vakbonden tijdens een manifestatie op het Malieveld. Hij zegde toe als overheid pal achter hen te blijven staan. ´Ik ga tot het uiterste om jullie te helpen, ik beloof voor het einde van het jaar opnieuw naar Born te komen. Aan die beloften mogen jullie mij houden,´ aldus de bewindsman tijdens de manifestatie. Volgende week reist minister Verhagen naar Japan voor een gesprek met Mitsubishi-topman Masuko. In dat gesprek zal hij aandringen op volle medewerking bij een doorstart en een volledige uitvoering van het sociaal plan dat met de medewerkers van Japan is afgesproken.