Rutte bezoekt Militair Revalidatie Centrum en Veteraneninstituut

Minister-president Rutte brengt woensdag 15 februari een werkbezoek aan het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg en Stichting het Veteraneninstituut in Doorn.

In MRC Aardenburg revalideren zowel militairen als burgers. Minister-president Rutte verdiept zich tijdens zijn bezoek  in de werkwijze van het centrum en spreekt met revalidanten onder andere uit Afghanistan. Ook krijgt hij uitleg over het revalidatieapparaat CAREN (Computer Assisted Rehabilitation Environment). MRC Aardenburg is het eerste revalidatiecentrum in Europa dat dit systeem gebruikt binnen de revalidatie. Met behulp van CAREN kunnen revaliderende patiënten trainen in een virtuele omgeving en wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de geleverde revalidatiezorg.

Aansluitend bezoekt de minister-president het Veteraneninstituut. Dit instituut zet zich actief in voor de maatschappelijke erkenning van en waardering voor veteranen en streeft naar optimale zorg voor veteranen en hun gezinsleden. Het Veteraneninstituut is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse overheid en de particuliere zorgsector.  Minister-president Rutte spreekt tijdens zijn bezoek onder andere met veteranen die gediend hebben in Libanon, Bosnië, Cambodja, voormalig Joegoslavië en Afghanistan.