Belastingdienst beantwoordt aangiftevragen via Twitter

Mensen die vragen hebben over hun belastingaangifte kunnen vanaf vandaag hun vraag via Twitter aan de Belastingdienst stellen. Vorig jaar startte de Belastingdienst als proef met de Twitternaam @BDaangifte. Ook dit jaar helpt de Belastingdienst op deze manier. Het account heeft ruim 1900 volgers en is bereikbaar tot en met 31 maart.

Via twitter kunnen mensen snel een digitale vraag stellen aan de Belastingdienst. Er worden geen vertrouwelijke gegevens verstrekt via twitter; de Belastingdienst beantwoordt alleen algemene vragen. Het twitterteam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur. En op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. In maart kan er ook op vrijdagavond tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur getwitterd worden. Vragen die buiten die tijden gesteld worden, worden beantwoord zodra het team weer online is.

De Belastingdienst verwacht dat de meeste vragen in maart worden gesteld. Vanaf 1 maart is de vooraf ingevulde aangifte weer beschikbaar. Op de site van de Belastingdienst is ook veel informatie over de belastingaangifte te vinden via www.belastingdienst.nl/aangifte.