Slachtofferzorg deelt mee in opbrengst loterijen

Staatssecretaris Fred Teeven, verantwoordelijk voor het kansspelbeleid, was gastspreker tijdens het Goed Geld Gala 2012. Teeven kondigde op het gala aan dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie een aanvullend bedrag van 100.000 euro zal toekennen aan het Fonds Slachtofferhulp, voor het verder ontwikkelen van de Slachtofferwijzer. Dit is een laagdrempelige, online wegwijzer die slachtoffers van delicten, hun naasten én hulpverleners eenvoudig, direct en anoniem kunnen raadplegen, met als doel vraag en hulpaanbod op het gebied van slachtofferzorg beter op elkaar af te stemmen. Slachtofferzorg is één van de goede doelen die jaarlijks een bedrag ontvangen uit de opbrengsten van loterijen.

Teeven deelde tijdens het gala zijn visie op het kansspelbeleid en de opbrengsten voor de samenleving. ‘Als we straks kansspelvergunningen gaan verlenen volgens de nieuwe systematiek, zullen we nadrukkelijk rekening houden met de financiële belangen die de goede doelenorganisaties hebben bij de opbrengst uit loterijen. Dat in Nederland een groot deel van de inkomsten uit kansspelen ten goede komt aan goede doelen, vind ik mooi en waardevol. Dat principe wil ik dan ook zeker overeind houden – en waar mogelijk zelfs versterken!’, aldus staatssecretaris Teeven.

De opbrengst van de BankGiro Loterij steeg in 2011 naar ruim 128 miljoen euro. De helft hiervan - 64 miljoen euro - is bestemd voor cultuur en cultureel erfgoed in Nederland. Maandag maakte de BankGiro Loterij tijdens haar feestelijke Goed Geld Gala bekend onder welke culturele instellingen zij dit recordbedrag verdeelt. In totaal namen 58 organisaties een cheque voor meerjarige of eenmalige steun in ontvangst.