Verhagen start digitaal marktplein voor ondernemers

Meedingen naar overheidsopdrachten wordt makkelijker voor ondernemers. Minister Verhagen van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) geeft woensdag 9 november het startsein voor TenderNed. Dankzij dit online marktplein voor aanbestedingen van de overheid zijn alle overheidsopdrachten voortaan op één plek te vinden.

Opdracht publiceren

Minster Verhagen zal ter plekke via de computer een opdracht van de gemeente Lelystad via TenderNed publiceren. Daarnaast wordt een aantal ondernemers die in de testfase al ervaring heeft opgedaan met TenderNed in het zonnetje gezet. Bij de aftrap zijn ook vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en waterschappen aanwezig.

Vanaf woensdag 9 november kunnen alle aanbestedende diensten, zoals gemeenten en provincies, hun opdrachten in het digitale systeem zetten. Vanaf medio 2012 kunnen ondernemers zich ook via TenderNed inschrijven.

Mededeling aan redacties

Media zijn van harte welkom de aftrap bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in de Malietoren in Den Haag, van 15.00 – 16.00.

  • Graag aanmelden via Anneke van Oers, communicatieadviseur van TenderNed, tel: 06 113 765 66, anneke.vanoers@tenderned.nl
  • Voor interviews met minister Verhagen kunt u contact opnemen met de woordvoerder van het ministerie van EL&I, Bart Visser, tel: 070 379 62 32, mob: 06 113 763 99, b.visser@minez.nl