Benoeming voorzitter en lid Raad voor Cultuur

De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee ingestemd om de heer J.J. (Joop) Daalmeijer en de heer prof. dr. ir. M.C.D.P. (Mathieu) Weggeman voor te dragen voor benoeming tot voorzitter respectievelijk lid van de Raad voor Cultuur.

De benoemingen gelden voor een periode van vier jaar en gaan in op 15 november 2011.

De heer Daalmeijer (1946) begon zijn loopbaan in de journalistiek, onder andere bij de Vara en Veronica. In 1990 werd hij directeur van Veronica, waarna hij onder andere bij Filmnet, RTL Nederland en Canal+ werkte. Vanaf 1998 tot zijn pensioen in september 2011 was hij werkzaam in verschillende functies in de publieke omroep: netcoördinator van Nederland 1 en 2, hoofdredacteur van de Wereldomroep en directeur van de NPS. Zijn laatste functie was directeur ad interim van de NTR.

De heer Weggeman (1953) is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij strategic associate bij de Baak en Squarewise. Hij werkte daarvoor onder meer als adviseur voor de Raad van Bestuur van Philips en als partner bij Twynstra Gudde Management Consultants. In zijn vrije tijd is hij muzikant en is hij jarenlang bestuurslid geweest van het Centrum voor Kunsten in Eindhoven.

De heer Daalmeijer volgt mevrouw mr. E.H. (Els) Swaab op. De heer Weggeman treedt in de plaats van mevrouw prof. dr. M.S.S.E. (Susanne) Janssen.