Minister-president Rutte ontvangt SG OESO

Minister-president Rutte ontvangt woensdag 29 juni 2011 de secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de heer Gurría. Ook minister De Jager van Financiën is bij deze ontvangst aanwezig.

De OESO bestaat dit jaar vijftig jaar en ontwikkelt met en voor de 34 aangesloten landen sociaal-economische adviezen en normen voor duurzame groei en welvaart. Minister-president Rutte, secretaris-generaal Gurría en minister De Jager zullen in dit licht onder andere spreken over de kabinetsinzet om de overheidsfinanciën op orde te brengen en de internationale concurrentiepositie van Nederland.
Ook het belang van hoger onderwijs komt aan de orde. Momenteel staat Nederland gemiddeld op de zevende plaats in een onderzoek van de OESO naar de schoolprestaties op het gebied van natuurwetenschappen, wiskunde en leesvaardigheid van aangesloten landen. Om deze positie te verbeteren heeft het kabinet actieplannen opgesteld voor het primair en voortgezet onderwijs. De strategische agenda voor het hoger onderwijs heeft het kabinet in voorbereiding.