Donner bezoekt St. Maarten, Curaçao en BES-eilanden

Op zondag 19 juni begint minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan een vijfdaags werkbezoek aan achtereenvolgens St. Maarten, Curaçao en de eilanden van Caribisch Nederland. Het bezoek van de minister aan St. Eustatius, Saba en Bonaire valt grotendeels samen met het bezoek van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Het bezoek van de staatssecretaris staat in het teken van kennismaking en fiscale wetgeving. Minister Donner komt naar de Caribische rijksdelen voor de samenwerkingsprogramma’s, voortgangscommissies, het verkeer van personen en goederen en de geplande koninkrijksconferentie later dit jaar.

Minister Donner bezoekt in beide landen de gouverneurs en ministerspresidenten. Op St. Maarten praat de Nederlandse minister tevens met de Sintmaartense minister van Justitie Roland Duncan. Maandagochtend reist de minister naar Curaçao waar hij spreekt met premier Gerrit Schotte en minister van Financiën Jorge Jamaloodin. In de middag staat het Plan Veiligheid op St. Maarten op de agenda. Op woensdag spreekt de minister op St. Maarten met premier Sarah Wescott en minister van Financiën Hiro Shigemoto.

Dinsdag gaat minister Donner door naar St. Eustatius voor een bespreking met de gezaghebber en het Bestuurscollege. Woensdag en donderdag geldt een vergelijkbaar programma op Saba en Bonaire. Donderdagmiddag eindigt het werkbezoek en vertrekt de bewindsman terug naar Nederland.