Presentatie rapporten Topsectoren

Vrijdag 17 juni 2011 presenteren tien Topteams hun rapporten op het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I). Minister Verhagen zal een eerste reactie op de rapporten geven.

In aanvulling op de maatregelen van het Kabinet voor alle (mkb) bedrijven (onder meer minder regels, meer fiscale steun, lagere winstbelasting) hebben de Topteams van Verhagen de opdracht gekregen om voor tien Topsectoren na te gaan hoe deze sectoren kunnen uitblinken op de wereldmarkt. Op deze manier onderscheidt Nederland zich nadrukkelijker in het licht van de groeiende wereldwijde concurrentie. Daarbij is gekozen voor een nieuwe aanpak waarbij wetenschappers en ondernemers samen aan het stuur zitten.

De tien Topsectoren zijn: energie, life sciences, hightech, water, tuinbouw en uitgangsmaterialen, agrofood, creatieve industrie, hoofdkantoren en chemie. De Topteams bestonden daarbij uit een boegbeeld uit de sector, een MKB’er, een wetenschapper en een topambtenaar. Boegbeelden zijn: Victor van der Chijs (Creatieve industrie), Leo van Wijk (Logistiek), Timo Huges (Tuinbouw), Cees 't Hart (Agrofood), Roel Fonville (Life sciences), Jeroen van der Veer (Energie), Koos van Oord (Water), Rein Willems (Chemie), Amandus Lundqvist (Hightech) en Sjoerd van Keulen (Hoofdkantoren).

Programma 17 juni

  • 14.30: Inloop en welkom met koffie
  • 15.00: Start presentatie van de plannen met een korte film en interviews met de boegbeelden
  • 15.40: Officiële overhandiging van de plannen aan Minister Verhagen met een innovatieve en symbolische handeling (tevens fotomoment)
  • 15.50: Speech Minister Verhagen met een eerste reactie op de plannen
  • 16.00: Slot en samenvatting door de dagvoorzitter
  • 16.10: Start borrel en mogelijkheid voor de pers om met de boegbeelden te spreken in een informele setting

Aanmelden

Journalisten kunnen het hele programma bijwonen en registreren. Na afloop is er dus de gelegenheid om de boegbeelden te bevragen. Locatie: Ministerie van Economische Zaken, landbouw & Innovatie, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag. Pers aanmelden svp via dc_secr@minez.nl of 070-379 6015. Komt u met audio- of camera-apparatuur geef dit dan door bij uw aanmelding om een soepele doorgang op de 17e te garanderen. Legitimatie bij de balie is verplicht.