Speelautomatenbesluit gewijzigd

De regels voor kansspelautomaten worden per 1 juli 2011 aangepast. Hierdoor wordt het mogelijk in speelhallen en horeca niet meer alleen met muntgeld te betalen, maar ook met papiergeld.

Staatssecretaris Teeven (VenJ) heeft hiervoor een voorstel gedaan waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Andere maatregelen in het voorstel zijn:

  • Betaling in speelhallen via 'cashless play'-systemen (door middel van betaalkaarten) wordt mogelijk. Deze zijn nu alleen toegestaan bij Holland Casino.
  • Er komen nieuwe kansspelautomaten met een hoger speltempo, hogere maximumprijzen, hoger uitkeringspercentage en een lager uurverlies. De huidige automaten blijven toegestaan.

Het kabinet komt hiermee tegemoet aan de speelautomatenbranche die door de belastingverhoging voor speelautomaten en de economische crisis zwaar is getroffen.

Bescherming consument

Met voorwaarden en voorschriften wordt aandacht besteed aan de bestrijding van verslaving en de bescherming van de consument. Tegelijkertijd zorgt het kabinet ervoor dat een legaal aanbod van kansspelautomaten bedrijfseconomisch mogelijk blijft.