Verantwoordingsdagstukken en -website online

Verantwoordingsdag is pas op 18 mei, maar 12 mei ontvangt de Tweede Kamer al de departementale jaarverslagen en het Financieel Jaarverslag van het Rijk (FJR). De Tweede Kamer heeft hierdoor de tijd om zich voor te bereiden op het Verantwoordingsdebat dat op 19 mei plaatsvindt.

Vanaf 14.00 zijn de verantwoordingsdagstukken digitaal beschikbaar op www.rijksbegroting.nl. Op de publiekssite www.verantwoordingsdag.nl is meer informatie te vinden over Verantwoordingsdag.

Kabinetsbeleid 2010
In het onderdeel ‘Kabinetsbeleid 2010’ staan de kabinetsmaatregelen, die genomen zijn in 2010 naar onderwerp op een rijtje. Verder is op de site ook een samenvatting van het Financieel Jaarverslag van het Rijk te vinden. Hierin wordt teruggeblikt op het gevoerde begrotingsbeleid van het kabinet en de economische ontwikkelingen in 2010.

Cijfers en feiten
‘Cijfers en feiten’ geeft een overzicht van de rijksinkomsten en de rijksuitgaven over 2010. Ook vindt u hier per departement concrete voorbeelden waar het geld aan is uitgegeven.

Naast inhoudelijke informatie zijn op de site ook video's te bekijken en interviews te lezen met bijvoorbeeld Saskia Stuiveling (president Algemene Rekenkamer) en Ineke Dezentjé Hamming (voorzitter van de vaste Kamercommissie van Financiën).

Verantwoordingsdag en het Verantwoordingsdebat
Op Verantwoordingsdag (18 mei) legt het kabinet verantwoording af over de financiën en het gevoerde beleid van het afgelopen jaar. De minister van Financiën biedt op deze dag het Financieel Jaarverslag van het Rijk (FJR) en de departementale jaarverslagen (rijksjaarverslag) aan de Tweede Kamer aan. Het Verantwoordingsdebat met de Kamer vindt op 19 mei plaats.