Nederlands ondernemerschapsonderwijs gooit hoge ogen

Het Amsterdam Center for Entrepeneurship (ACE) is genomineerd voor de European Enterprise Awards 2011. De Amsterdammers danken hun nominatie aan een samenwerkingsproject waarbij verschillende kennisinstellingen in de stad de handen ineen slaan om ondernemerschap onder studenten te stimuleren.

Actieprogramma Ondernemerschap en Onderwijs

Het Amsterdam Center for Entrepeneurship is mogelijk gemaakt dankzij geld uit het actieprogramma ‘Ondernemerschap en Onderwijs’, dat in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wordt uitgevoerd door het Agentschap NL.

“De kennis in de hoofden van studenten, docenten en hoogleraren is goud waard," zegt minister Verhagen (EL&I). "De potentie van de kennisinstellingen voor onze economie en voor ons land is enorm. Toepassing van die kennis is kassa voor wetenschappers, universiteiten en bedrijven."

Meer aandacht voor ondernemerschap in lesaanbod

Uit onderzoek van onderzoeksbureau EIM blijkt dat inmiddels voor voor 62 procent van de Nederlandse studenten geldt dat ondernemerschap onderdeel uitmaakt van de beroepswens, een verdubbeling ten opzichte van 2007. Ook het aantal scholen en kennisinstellingen dat aandacht besteedt aan ondernemerschap in hun lesaanbod is sterk toegenomen. Minister Verhagen komt in het kader van het nieuwe bedrijvenbeleid met een actieplan ter bevordering van jong en innovatief ondernemerschap.

European Enterprise Awards

De European Enterprise Awards is een prestigieuze prijs die is ingesteld door de Europese Commissie om ondernemerschap te stimuleren. Het Amsterdam Center for Entrepreneurship dingt samen met de 11 andere genomineerden mee voor de prijs die 24 mei 2011 wordt uitgereikt in Budapest.