PPS dringt door op Aruba

De wegverbreding van de A1 tussen Oranjestad en San Nicolas wordt de eerste pps op Aruba. Minister-president Mike Eman verwacht meerwaarde uit de combinatie van ontwerp, bouw, onderhoud en financiering.

"Met deze contractvorm kan iedereen winnen", meent Eman. Daarbij denkt hij aan de combinatie met de aanpak van verouderde wijken in San Nicolas en nieuwbouw in Oranjestad. Komende zomer volgt ook nog de aansluitende verbinding 'green corridor' en het jaar erop de derde rondweg. De drie pps-projecten hebben samen een waarde van 250 miljoen Amerikaanse dollar.

De PPS-kennispool van Rijkswaterstaat verleent Aruba bijstand om de aanbestedingsprocedure te begeleiden. Vrijdag is de marktconsultatie om te toetsen of de bouwers ermee uit de voeten kunnen. Meer dan tweehonderd potentiele betrokkenen hebben zich aangemeld. Een deel daarvan is speciaal overgevlogen uit Nederland. De Arubaanse bouwwereld reageert een tikkeltje afwachtend op het nieuwe fenomeen, maar komt zeker. Albo, Tiel en MNO Vervat zijn de grote lokale spelers. Maar zij moeten opboksen of juist combinaties vormen met Nederlandse bouwers en internationaal opererende spelers als het Franse Bouygues, het Zweedse Skanska en het Amerikaanse Bilfinger.

Bron: Cobouw