Evacuatievlucht naar Libië vertrokken

Het vliegtuig dat Nederlanders uit Libië gaat evacueren is vertrokken vanaf de luchtmachtbasis in Eindhoven. Buitenlandse Zaken roept alle Nederlanders die Libië willen verlaten en die in staat zijn op een veilige manier op eigen gelegenheid de luchthaven te bereiken op om zich vanmiddag naar de luchthaven te begeven. Een vertegenwoordiger van de ambassade zal ze opvangen op het vliegveld.

Omdat er geen zekerheid is over het vertrektijdstip van het vliegtuig moeten de Nederlanders er rekening mee houden dat ze mogelijk de nacht op het vliegveld door zullen moeten brengen.

Er is nog geen zekerheid over het aantal Nederlanders dat van de evacuatievlucht gebruik zal kunnen maken. Het is vanwege slechte verbindingen momenteel zeer moeilijk om telefonisch contact te krijgen met de Nederlanders in Libië. Buitenlandse Zaken en de ambassade in Tripoli spannen zich tot het uiterste in om zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken.

Aan boord van het vliegtuig is een consulair ondersteuningsteam van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de evacuatie ter plaatse in goede banen zal leiden in nauwe samenwerking de ambassade.