Implementation Report Aarhus Convention

Publieke consultatie Aarhus-rapport

U als burger kunt tot 1 maart reageren op de zojuist verschenen rapportage over de implementatie van het Aarhus verdrag.

Het Aarhus verdrag regelt dat burgers toegang krijgen tot milieu-informatie, kunnen participeren in milieubesluitvorming en toegang hebben tot de rechter wanneer zij vinden dat de eerdere stappen onvoldoende worden gerespecteerd.

Nederland is partij bij het Aarhus-verdrag sinds 2004. Eén van de verplichtingen voor de partijen is dat ze elke drie jaar een implementatierapportage opstellen waaruit blijkt hoe de artikelen van het verdrag in het nationale beleid en nationale regels zijn vastgelegd.
Daarnaast blijkt uit de rapportage welke problemen de partij is tegengekomen bij implementatie en hoe hiervoor een oplossing is gezocht. Het publiek krijgt de mogelijkheid te reageren op deze rapportage en de ingebrachte inhoudelijke opmerkingen maken deel uit van de rapportage.

In het rapport worden door middel van ‘track and trace’ de wijzigingen ten opzichte van het in 2007 ingediende rapport aangegeven. Er is dus geen sprake van een volledig nieuwe rapportage. Opmerkingen bij het rapport kunnen worden aangeleverd tot uiterlijk 1 maart 2011 via de postbus: IZ@minvrom.nl.