Prinses Máxima en staatssecretaris Knapen bij ondertekening investeerdersprincipes op Responsible Finance Forum

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden en staatssecretaris dr. H.P.M. Knapen zijn 27 januari bij het internationale Responsible Finance Forum op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Tijdens de bijeenkomst ondertekent een eerste groep investeerders uit binnen- en buitenland de zogenoemde investeerdersprincipes: ‘the Principles for Investors in Inclusive Finance’. Met het tekenen van deze principes committeren investeerders zich aan consumentenbescherming en eerlijke, transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening aan lage inkomensgroepen.  

Verantwoordelijke financiële dienstverlening en 'Inclusive Finance' zijn centrale thema’s tijdens de internationale bijeenkomst. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze, voor iedereen die dit nodig heeft. Zowel Prinses Máxima als staatssecretaris Knapen houden een toespraak.

De bijeenkomst wordt gehouden op initiatief van Prinses Máxima, in haar hoedanigheid als VN-adviseur Inclusive Finance, het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, CGAP (Consultative Group to Assist the Poor) en International Finance Corporation, onderdeel van de Wereldbank.