‘Winnaar Livewire Award mooi voorbeeld ondernemerszin’

Het bedrijf Salusion is een mooi voorbeeld van ondernemerszin, lef en ambitie. Dat zegt minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) in een felicitatie aan de winnaar van de Shell LiveWire Award 2010.

Foto: De winnaars van de Livewire Award krijgen van directeur-generaal ondernemen en innovatie Renée Bergkamp de cheque

‘Deze ondernemers zijn de vernieuwers van het bedrijfsleven en vormen het fundament onder toekomstige economische groei,’ aldus Verhagen.

Salusion uit Delft ontwikkelt een draadloos incontinentie-notificatiesysteem met wegwerpbare sensorsticker. Het bedrijf kreeg de prijs en bijbehorende cheque van 10.000 euro woensdag 12 januari 2010 uitgereikt door Renée Bergkamp, directeur- generaal Ondernemen & Innovatie van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Publieksprijs

De Shell LiveWIRE Award voor de beste technisch innovatieve ondernemer van Nederland werd dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Naast de juryprijs mochten Gerard Vaandrager en Benno Groosman van Salusion ook de publieksprijs van 2.500 euro in ontvangst nemen.

Ondersteuning innovatieve ondernemers

LiveWIRE is een internationaal Shell-programma dat jaarlijks ruim 300 jonge technisch innovatieve ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma biedt persoonlijke coaching, trainingen en netwerkmogelijkheden. In Nederland wordt LiveWIRE uitgevoerd door Syntens, het Innovatienetwerk voor MKB-ondernemers.

Op de website van Syntens staat een kort interview met de winnaars.