Alle niet-essentiële reizen naar Tunesië ontraden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentiële reizen naar Tunesië vanwege de instabiele situatie, de gewelddadigheden tussen demonstranten en politie en de avondklok die is ingesteld.

Minister Rosenthal: “Ik ben zeer bezorgd over de ontwikkelingen in Tunesië. De situatie gaat snel achteruit en het wordt onveiliger, ook voor Nederlanders die in Tunesië verblijven. Daarom heb ik besloten om met ingang van heden alle niet-essentiële reizen naar Tunesië te ontraden. Ook adviseer ik alle Nederlanders die in Tunesië verblijven om zich te registreren bij de ambassade.”

Er wonen ongeveer 500 Nederlanders in Tunesië. De ambassade staat met hen in contact. Daarnaast verblijven er zo’n 700 Nederlandse toeristen die daar met touroperators naartoe gereisd zijn.

Veel gestelde vragen:

Ik heb een reis naar Tunesië geboekt die volgende week begint. Kan ik gaan?
Een vakantiereis kan in het algemeen worden beschouwd als een niet-essentiële reis. Het Ministerie ontraadt u daarom de reis door te laten gaan. U kunt het beste contact opnemen met reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij om te onderzoeken of de reis geannuleerd of uitgesteld kan worden.

Ik ben in Tunesië met vakantie. Wat moet ik nu?
Zoals bekend ontraadt BZ alle niet-essentiële reizen. Als u met een georganiseerde reis bent, kunt u het beste contact opnemen met de reisorganisatie om te horen of er een eerdere terugreis mogelijk is. Als u op eigen gelegenheid naar Tunesië bent gereisd, kunt u contact opnemen met uw luchtvaartmaatschappij over de mogelijkheden om uw terugvlucht te vervroegen.
Zolang u in Tunesië bent doet u er verstandig aan goed het nieuws te volgen en voordat u uw hotel verlaat advies in te winnen over de situatie en veiligheid op straat. We adviseren u zich bij de NL Ambassade in Tunis te registreren via http://tunesie.nlambassade.org/..

Ik woon in Tunesië. Wat moet ik doen?
De situatie kan van plaats tot plaats verschillen en is voortdurend in ontwikkeling. U doet er goed aan de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en goed contact te houden met de ambassade. Het is in laatste instantie ieders eigen afweging van de belangen en verplichtingen die men heeft, de risico's die men ervaart en het eigen gevoel van veiligheid.
We adviseren u zich bij de NL Ambassade in Tunis te registreren via http://tunesie.nlambassade.org/.

Organiseert de NL Ambassade mijn vertrek?
Nee, dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Er zijn reguliere vluchten van en naar Tunesië waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u nog verdere vragen: bel de NL Ambassade in Tunis: +216 - 71 - 155.300