Eerste metingen Moerdijk: geen verontrustende concentraties giftige stoffen

Uit de voorlopige resultaten van de luchtmetingen van het RIVM en de milieuongevallendienst is gebleken dat er bij de brand in Moerdijk geen verontrustende concentraties van benzeen, tolueen, enthylbenzeen en kool-waterstoffen zijn verspreid.

Ook is er op dit moment geen aanwijzing dat er in het getroffen gebied dioxines zijn gevormd of verspreid. Crisis.nl beklemtoont dat het om voorlopige resultaten gaat.

Meetgegevens

In afwachting van definitieve meetgegevens wordt aan alle inwoners van de zuidpunt van het Eiland van Dordrecht (ten westen van de A16 en ten zuiden van de Amstelwijckweg) en het oostelijk deel van de Hoeksche Waard (de gemeenten Strijen en Binnenmaas)  uit voorzorg geadviseerd voorlopig niet onnodig naar buiten te gaan. Men kan wel gewoon naar school en het werk. Het advies is om voorlopig geen intensief contact met de grond te hebben, niet in de speeltuin te spelen, geen producten uit de moestuin te eten, het vee niet te laten grazen en de rampenzender RTV Rijnmond te volgen. Ook wordt de inwoners geadviseerd huisdieren niet langdurig buiten te laten.